test

Sala den 12 april 2012

 

Spara 

Word 2010 använder det nya dokumentformatet docx som introducerades i Word 2007. Det ger fler möjligheter och mindre filstorlekar än det äldre formatet doc, men formatet går inte att öppna i äldre versioner av Word eller i andra ordbehandlingsprogram om inte mottagaren installerat ett speciellt (tilläggsprogram).Du måste därför spara i olika format beroende på vilken version mottagaren har. Tänk också på att spara ofta så att du inte mister arbete vid en datorkrasch och se till att ha en backup, en kopia av alla dina dokument på en annan hårddisk.Så här sparar du
Klicka på Arkiv och välj Spara som. Skriv ett filnamn och välj ett lämpligt format i listan (klicka på pilen till höger för att ta fram den).  Word-dokument: Du sparar en kopia i Word 2010-format, som får filtilläget .docx.Word-mall: Du sparar en kopia som dokumentmall, filtillägg .dotx. Passar när du vill spara en massa inställningar i en mall, exempelvis en brevmall eller en rapportmall. Mallen går att återanvända gång på gång. Word 97-2003-dokument: Välj detta om du vill att alla med äldre Word ska slippa problem att öppna dokumentet. Filtillägg: .doc.PDF: Du skapar ett pdf-dokument. Pdf-dokument kan läsas av alla som har ett pdf-visningsprogram, till exempel Adobe Reader (och det har nästan alla). Däremot är det svårt för en mottagare göra ändringar.

När du väl har sparat en gång kan du mycket väl trycka på diskettsymbolen uppe i Snabbåtkomstfältet i fortsättningen. Då sparas dokumentet med samma namn, samma format och på samma plats som tidigare.

 

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: