Hem > Uncategorized > Välkommen!

Välkommen!


Den här webbplatsen har jag skapat för att samla material som du kan ha njuta av när du går i skolan. Nivån kan vara upp till årskurs 9 och motsvarande nivåer t.ex. IMSPRÅK, SFI, SAS, PREPARAND….
Sidan är tänkt att växa och förändras allt eftersom nya behov uppstår. Kom därför gärna med tips och synpunkter på innehållet och upplägget!

– En lärare kan hjälpa dig att lära dig svenska, men han eller hon kan aldrig ge dig hela språket. Det är du själv som måste satsa till 100 % för att lära dig svenska. Gud och lärarna har hjälpt mig mycket, men det stora jobbet är det jag själv som har gjort

Bästa sättet att lära sig ett nytt språk

Pieter från leuven skriver:
”Jag kräver aldrig av mig själv att jag ska göra allt rätt, men jag vill åtminstone veta hur man gör rätt.  Jag tycker inte om att välja vilken ändelse som helst pga att jag inte har någon aning om vilken jag ska välja, men det betyder inte att jag inte tillåter mig själv att missta mig någon gång.  I alla fall är det sant att man utvecklar en känsla för grammatiken, jag märker att jag till och med får en känsla för väldigt konstiga saker, och saker som jag aldrig aktivt lärt mig.  Det är ju kul att lära sig på ett sådant sätt, och det är mycket mindre ansträngande.  Allt man behöver är att våga prata (och skriva) utan att vara perfekt.”

harry73 skriver:
”Jag har lärt mig Svenska helt naturligt och utan kurser. Jag har nästan aldrig försökt att lära mig grammatik och började för fem år sen med att läsa böcker (barnböcker med Nederländskt översättning i början och senare svenska deckare utan översättning). Jag har också tittat på Svenska filmer (med Svensk text för hörselskadade) och jag har försökt tala mycket Svenska.
Även om jag inte aktivt försöker lära mig grammatiken försöker jag att tala felfritt och hör jag när jag säger nånting fel. Och på det sättet lär jag mig grammatiken ändå.
För ett år sen började jag skriva på Svenska. Jag talade då flyttande (men inte felfritt) Svenska. I början var det väldigt svårt att skriva på Svenska och var jag osäker, men efter några brev blev det mer naturligt att skriva på Svenska.
Nu jobbar jag i Sverige och pratar och skriver Svenska hela dagen. Och det går bättre än jag hade förväntad mig.”

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. mars 25, 2015 kl. 10:01 e m

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: